Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Cum a reacționat Minskul la crearea în parlamentul Republicii Moldova a unui grup de prietenie cu opoziția din Belarus

19 noi. 2022,, 16:00   Politică
4761 0

Minskul, prin canale oficiale, a adus la cunoștința Chișinăului aprecierea principială a acțiunilor neprietenoase ale unor deputați ai parlamentului Republicii Moldova, unde a fost creat un grup de prietenie cu "opoziția democrată din Belarus", din care fac parte deputați ai partidului de guvernămînt.

Despre acest lucru într-un interviu pentru site-ul Noi.md a declarat Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus la Chișinău, Anatolii Kalinin.

La întrebarea: ce impact va avea crearea acestui grup asupra relațiilor moldo-belaruse, el a menționat: ”Sincer vorbind, nu vreau să comentez acest incident neprietenos și neplăcut. Cred că acest lucru a fost făcut la indicația și sub presiunea occidentului colectiv. Chestiunea a fost inclusă pe ordinea de zi neprogramat, și a fost susținută doar de majoritatea prooccidentală. Noi înțelegem, că cetățenii Moldovei, cu care avem relații prietenești istorice, și mulți deputați împărtășesc neliniștea noastră”.

Anatolii Kalinin a anunțat că pe canale oficiale, partea belarusă a adus la cunoștința Chișinăului aprecierea acțiunilor neprietenoase ale unor deputați din parlamentul moldovenesc.

Diplomatul și-a exprimat încrederea că că majoritatea absolută a moldovenilor condamnă acest gest neprietenos.


”Anul trecut, președinta de atunci a parlamentului Zinaida Greceanîi a condus delegația deputaților moldoveni la Minsk, unde a fost semnată Declarația comună privind cooperarea dintre parlamentele celor două țări, în cadrul căreia noi ne continuăm activitatea. Mai vreau să menționez, că în cadrul cooperării interparlamentare moldo-belaruse își continua activitatea grupurile de prietenie create anterior, și reprezentanții lor doresc să continue cooperarea reciproc avantajoasă”, a declarat Anatolii Kalinin.

21
0
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?