X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Cum a explicat Tiraspolul reținerea militarilor moldoveni

8 oct. 2020,, 15:20   Politică
6238 1

Ministerul Afacerilor Externe al autoproclamatei RMN a venit cu un comentariu cu privire la situația privind arestarea reprezentanților structurilor de forță din Republica Moldova, relatează Noi.md.

În ea se menționează că la data de 7 octombrie 2020, pentru comiterea mai multor infracțiuni pe teritoriul regiunii, organele de drept ale Transnistriei au reținut un grup de persoane, doi dintre care sînt colaboratori ai structurilor de forță din Republica Moldova.

MAE al autoproclamatei RMN a declarat că "unele forțe politice din Moldova au încercat să speculeze asupra situației în scopuri electorale", însă Transnistria ocupă o poziție principială de neimplicare în procesele politice interne din Moldova.

În continuare se mai spune că astăzi a avut loc o discuție telefonică între președintele Moldovei, Igor Dodon, și liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, în cadrul căreia interlocutorii au reiterat angajamentul reciproc față de principiile dialogului constructiv și a umanității.

"Venind în întîmpinarea solicitării părții moldovenești, organele de drept ale Transnistriei s-au abținut de la alegerea măsurii de pedeapsă sub formă de arest față de reprezentanții structurilor de forță din Moldova, care au fost eliberați din arest. Totodată, toate acțiunile procesuale necesare vor fi realizate în deplină conformitate cu legislația Republicii Moldovenești Nistrene", se arată în comentariul MAE al autoproclamatei RMN.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?