COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cum a evaluat Ministerul rus de Externe situația și perspectivele relațiilor moldo-ruse?

Cum a evaluat Ministerul rus de Externe situația și perspectivele relațiilor moldo-ruse?

După schimbarea pașnică a puterii în Moldova în 2019 și formarea unei noi coaliții de guvernare, în relațiile moldo-ruse au fost înregistrate progrese semnificative.

A doua jumătate a anului trecut a fost marcată de o dinamică fără precedent de contacte la diferite niveluri și de evenimente importante între țările noastre. Tonalitatea, ca și mai înainte, au fost stabilită de președinți. În format bilateral și în cadrul evenimentelor multilaterale, Vladimir Putin și Igor Dodon s-au întîlnit de 6 ori pe parcursul anului.

Despre acest lucru a declarat Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse, răspunzînd la întrebările mass-media în cadrul unei conferințe de presă cu privire la rezultatele activităților diplomației ruse în anul 2019, una dintre acestea vizînd evaluarea situației și a perspectivelor relației moldo-ruse.
Ministerul rus de Externe a subliniat faptul că noul guvern tehnocrat al socialiștilor, aprobat în noiembrie 2019, și-a indicat dorința de a intensifica și în continuare interacțiunea multilaterală dintre Rusia și Moldova. Condițiile favorabile pentru acest lucru au servit vizita, după o lungă pauză, a primului ministru al Moldovei la Moscova, prima vizită din 2012. Au avut loc mai multe contacte interguvernamentale și interparlamentare și negocieri între miniștrii Afacerilor Externe.


Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse de asemenea a constatat cu satisfacție, întoarcerea Chișinăului spre conștientizarea practică a statutului de observator al Moldovei în EAEU și spre implicarea mai activă în activitatea CSI.

În domeniul cooperării comercial-economice, decizii importante au fost luate în urma reuniunii Comisiei interguvernamentale privind cooperarea economică, care și-a reluat activitatea după o lungă pauză, și a celui de-al doilea Forum de afaceri ruso-moldovenesc.

„Există premise bune pentru dezvoltarea în continuare a cooperării pragmatice reciproc avantajoase în domeniul comercial-economic, umanitar și în alte domenii”, a subliniat Ministerul rus de Externe.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load