X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cum a comentat Grosu reținerea lui Stoianoglo

6 oct. 2021,, 13:37   Politică
2964 8

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, spune că nu cunoaște detalii despre reținerea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, însă califică ultimele sale acțiuni drept „populiste, a unui politician în devenire sau fost politician” și nicidecum a unui procuror general care ar trebui să se ocupe cu combaterea corupției și a actelor de delapidare a statului de averi.

Declarațiile au fost făcut de Grosu în cadrul unei emisiuni radiofonice, de la postul național de radio, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

„Eu încă vreau să văd finalitatea. Noi am mai avut parte de astfel de acțiuni. Am văzut zero progrese pe dosarul Laundromat. Oamenii ne întreabă cum se face că un hoț stă în Turcia, unul în Israel, iar altul la Londra, iar acest procuror nu face nimic decît să protejeze și să tolereze aceste lucruri. Eu nu am ce răspunde cetățenilor cînd merg la întîlniri și îmi dau întrebări pe aceste subiecte. Noi l-am chemat în Parlament să le spună oamenilor, cine l-a încurcat, de la cine a cerut ajutor. El n-a dorit să vină. În tot ce a făcut, el nu a încercat să apere interesul statului. Haideți să explic mai simplu: sînt 2 bandiți, Platon și Plahotniuc, au fost împreună, apoi s-au certat. Acum tot ce face Procuratura este să facă dreptate unui bandit în raport cu alt bandit. Păi așa procuratură ne dorim? Este o misiune care Nu trebuie tolerată. Referitor la ancheta penală nu cunosc nimic, procurorul de caz trebuie să se expună”, a afirmat Grosu.

Referitor la acțiunile Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), Igor Grosu afirmă că aceștia opun rezistență pentru a putea fi efectuate schimbările așteptate de către societate.

„Eu cred că acolo există rezistență la schimbare. Noi nu trebuie să ghicim, noi cunoaștem acest lucru – rezistență la schimbare. În Procuratură încă există mulți care nu vor schimbare. Le este convenabil sistemul, care a fost clădit de Plahotniuc, după care a fost preluat de Igor Dodon. Dacă a venit un deputat și nu unul oarecare, dar președintele Comisiei securitate, apărare și ordine publică, a prezentat niște puncte clare, iar CSP trebuia să ia o decizie. Să desemneze un procuror, să examineze această solicitare și să spună: întrunește sau nu cele invocate. Cu greu s-a decis pînă s-a ajuns la o decizie finală”, a mai spus Grosu.


Președintele Legislativului a mai precizat că nu a văzut acțiuni concrete de la procurorul general, ci s-a văzut doar „privet Slava” (n.r. așa s-a salutat Alexandr Stoianoglo, cu Veaceslav Platon, la prima întrevedere cu acesta, după ce a fost eliberat din închisoare).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?