Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Cum a apreciat MAE al Rusiei alegerile din Transnistria

1 dec. 2020,, 15:20   Politică
16715 6

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei consideră că Consiliul Suprem nou ales al Transnistriei urmează să se implice activ în soluționarea problemelor strîngente ale regiunii, printre care un loc important îi revine participării la identificarea unei ieșiri din impasul în care continuă să se afle reglementarea problemei transnistrene.

Acest lucru este relatat în cadrul unui răspuns al Reprezentantului oficial al MAE al Rusiei Maria Zaharcenko la întrebarea privind aprecierea alegerilor din Transnistria din 29 noiembrie, în special în Consiliul Suprem de legislatura a șaptea și administrația locală, relatează Noi.md.

„Se cunoaște bine că aceste alegeri au fost organizate într-o regiune, a căreia statut trebuia să fie stabilit și consfințit în legislație, în cadrul soluționării problemei transnistrene în baza respectării suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova. În acest context Rusia, în calitate de țară mediatoare și garant al viitoarelor acorduri, urmărește atent toate procesele politice și social-economice atît în Moldova, cît și Transnistria, corelîndu-le cu parametrii obținerii unei reglementări atotcuprinzătoare și viabile exclusiv prin metode politice pașnice”, a menționat Maria Zaharova.

Potrivit ei, reieșind din cele spuse aprecierea voinței locuitorilor din stînga Nistrului la alegerea reprezentanților săi este importantă sub aspectul corespunderii procesului de alegere cu normele acceptate de comunitatea internațională. Este vorba despre transparența și natura democratică a procesului, ținînd cont de situația în regiune care a devenit mai complicată în contextul pandemiei COVID-19.

„Potrivit mass-mediei și cetățenilor ruși, inclusiv a parlamentarilor care au vizitat în aceste zile regiunea, alegerile au fost organizate la un nivel înalt. Locuitorii multinaționali ai Transnistriei au dat dovadă de responsabilitate pentru viitorul ei în fața viitoarelor provocări complexe”, a specificat reprezentantul oficial al MAE al Rusiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?