Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Cum a ajuns semnătura lui Șor pe un proiect de lege? Procuratura inițiază o anchetă

1 dec. 2020,, 13:18   Politică
6778 1

Procuratura Generală investighează cum a ajuns semnătura lui Ilan Șor să fie pusă pe un proiect examinat săptămîna trecută în Parlament.

Anunțul a fost făcut de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, transmite agora.md.

„Noi am primit recent materialele din Parlament și examinăm din punct de vedere juridic”, a declarat șeful Procuraturii Generale.

Deputatul PAS Dumitru Alaiba i-a trimis o scrisoare procurorului general Alexandr Stoianoglo în care îi cere celui din urmă să se autosesizeze pe marginea unei semnături, pe care Alaiba o crede falsă, pusă de Ilan Șor pe un proiect de lege. Alaiba spune că odată ce Șor nu se află în țară, acesta nu putea semna de sine stătător documentul, iar semnătura care stă pe document din numele său ar putea fi falsificată.

De remarcat că semnătura lui Ilan Șor apare pe un proiect de lege care a fost înregistrat și prezentat în plen de fostul democrat Sergiu Sîrbu în ședința de vineri a Parlamentului.


Proiectul prevedea inițierea unei comisii de anchetă care să cerceteze pretinse cazuri de preluare forțată a unor companii de către om de afaceri Veaceslav Platon. Inițiativa însă nu a trecut de votul deputaților.

Sergiu Sîrbu a declarat că Ilan Șor a semnat în mod fizic acest document, iar deputata Marina Tauber a intervenit și a spus că semnătura a fost făcută cu „mîna și cu pixul”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?