Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cum a ajuns Durleșteanu să fie propusă la funcția de premier

19 mar. 2021,, 10:34   Politică
2794 1

Liderul PSRM, Igor Dodon, susține că înainte să o înainteze pe Mariana Durleșteanu la funcția de premier, socialiștii au avut alt candidat, care însă s-a gîndit prea mult la ofertă. Atunci cînd deja Dodon urma să anunțe candidatura Marianei Durleșteanu, persoana respectivă a spus că acceptă propunerea, dar PSRM luase deja decizia.

"Cu regret, doamna Durleșteanu nu a putut ține piept presiunilor. Ea a fost nemulțumită că a semnat și cei de la ȘOR, nu doar cei de la PSRM. Am zis că putea să semneze și alții, nu doar cei de la "Șor". Eu discutam cu doamna Sandu și a apărut mesajul doamnei Durleșteanu în același moment. Nu cred în coincidențe. Doamna Durleșteanu putea cu o zi înainte să ne anunțe. Cred că s-au făcut presiuni, un Joc pe sub masă. Stranie poziția pentru mine, dar calculat cînd trebuie să fie făcut acest pas", a declarat Igor Dodon, liderul PSRM.

Pe 16 martie, președintele Maia Sandu l-a desemnat pe Igor Grosu în calitate de candidat la funcția de premier, după ce a luat act de decizia Marianei Durleșteanu de a-și retrage candidatura, scrie sputnik.md.

Deputații socialiști au contestat decretul prezidențial, pe 17 martie, la Curtea Constituțională. Pe 18 martie, în ședința Parlamentului, PSRM a anunțat că a creat o majoritate parlamentară, inclusiv cu deputații din Partidul „Șor”, pentru a-l propune candidat la funcția de premier pe Vladimir Golovatiuc, recent numit ambasador în Federația Rusă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?