Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

CUC a semnalat noi abuzuri din partea Tiraspolului

1 mar. 2019,, 17:30   Politică
3492 1

Delegația Republicii Moldova și reprezentanții Misiunii OSCE au semnalat mai multe cazuri de încălcare a regimului Zonei de Securitate de către structurile de forță transnistrene în ziua desfășurării alegerilor parlamentare.

Subiectul a fost discutat la cea mai recentă ședință a Comisiei Unificate de Control. Printre abaterile denunțate este și reținerea la 21 februarie de către „grănicerii” transnistreni a personalului secției de votare 48/10 și examinarea abuzivă a dispozitivelor tehnice acordate de către Comisia Electorală Centrală. În aceeași zi, reprezentanții Misiunii OSCE, între or. Bender și satul Varnița, au stabilit un post mobil de „grăniceri” transnistreni, nefiind reflectat în raport de către observatorii militari.

Potrivit delegației moldovenești, și în ziua scrutinului electoral au fost depistate nereguli, prin instalarea posturilor mobile de „grăniceri” în satul Corjova, în adiacentul satului Varnița, precum și prin blocarea trecerii la intrarea în or. Bender a funcționarilor electorali ce transportau urna mobilă.

"Delegația Republicii Moldova atrage atenția că acest abuzuri sînt tolerate și nu sînt documentate corespunzător din cauza atitudinii neconstructive a reprezentanților militari ai regiunii transnistrene și Federației Ruse, care blochează activitatea observatorilor militari", se arată în declarație autorităților.

În contextul evenimentelor consacrate Zilei Memoriei (2 martie), delegația Republicii Moldova a făcut apel către părți de a se abține de la orice acțiuni cu tentă provocatoare, fără a recurge la o suplimentare a efectivului organelor de forță în Zona de Securitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?