X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cu Plahotniuc într-o barcă! Ce politicieni au fost interziși în SUA

14 ian. 2020,, 08:44   Politică
6109 1

Alți mari lideri din lume au primit interdicție de a intra pe teritoriul Statelor Unite, după ce au fost denunțați public de secretarul de stat SUA, Mike Pompeo, pentru acte de corupție sau violarea drepturilor omului.

E vorba de fostul șef al Camerei Deputaților de la București, Liviu Dragnea, fostul ministru al Apărării din Zimbabwe, Owen Ncube, precum și ex-ministrul de Interne din Cuba, Julio Cesar Gandarilla Bermejo.

Liviu Dragnea şi cei doi copii ai săi au primit interdicţie de intrare în SUA din cauza implicării lui Dragnea în acte de corupţie la începutul lunii septembrie 2019. Atunci, politicianul romîn a fost desemnat de Mike Pompeo, secretarul american de Stat, drept persoană implicată în „acte semnificative de corupţie", potrivit presei romîne.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la trei ani şi șase luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în cazul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a judeţului Teleorman. La fel, fostul şef al Camerei Deputaţilor, era acuzat de infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene.

Cît despre fostul ministru al Apărării din Zimbabwe, Owen Ncube, SUA a impus aceleași sancțiuni, după ce oficialii americani au fost informați despre "încălcări grave ale drepturilor omului" înfăptuite de acesta, declara secretarul de stat al SUA la sfîrșitul lunii octombrie 2019.


O lună mai tîrizu, mai exact în noiembrie 2019, ex-ministrul de Interne din Cuba, Julio Cesar Gandarilla Bermejo, a fost sancționat de autoritățile din SUA, fiind acuzat pentru „violarea drepturilor omului”. În toate cele trei cazuri, familiile oficialilor au primit interdicție de a intra pe teritoriul SUA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?