Puterea stiri: 7332
Criza energetică stiri: 1081

Cu două pașapoarte în buzunar nu vei apăra niciodată suveranitatea și independența R. Moldova. Declarație

1 iul. 2021,, 12:30   Politică
3494 15

Implicarea forțelor străine în treburile interne ale țării are loc pentru că în Republica Moldova nu are cine să-i pună la punct. Declarațiile aparține, fostului președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin.

”Eu, la 08 aprilie 2009, am emis decretul de declarare a ambasadorului român persona non-grata pentru că aveam proba foto în care el merge alături de protestatarii care aruncau pietre în clădirea Președinției.

Acum MAEIE a luat apă în gură, președintele cu două pașapoarte în buzunar, unul moldovenesc și unul românesc, nu face nimic. Și ce va face ea, va riposta, va lupta pentru suveranitate, pentru independență? Acest partid care nu este al ei, sau al lui Igor Grosu, este partidul lui Filat. Este PLDM. Priviți la lista electorală PAS, acolo 85% sînt PLDM-iști. Și toți pașii și mișcările sînt coordonate de acest mare combinator. Și în aceste condiții credeți că ei vor face observație unor ambasadori? Din contra, colaborează”, a spus Voronin la o emisiunea televizată.

De menționat că săptămîna trecută, liderul PCRM i-a adresat o scrisoare ambasadorului SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, în care îi atrage atenția asupra faptului că acesta încearcă să facă presiuni asupra instituțiilor de stat ale Republicii Moldova în favoarea unor anumiți actori politici. Voronin a remarcat că un astfel de comportament este inadmisibil și nu corespunde prevederilor Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав