Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cu cine și-ar dori să facă coaliție PSRM în viitorul Parlament

31 mar. 2021,, 13:45   Politică
3075 6

Liderul PSRM, Igor Dodon își dorește ca Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), anunțat de ex-premierul Ion Chicu, să ajungă în viitorul Parlament, pentru că Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) are nevoie de aliați.

Potrivit fostului șef al statului, acesta nu împărtășește unele obiective ale formațiunii lui Chicu, inclusiv integrarea în Uniunea Europeană și revenirea la județe, dar fostul premier ar fi un partener de coaliție mult mai bun decît Maia Sandu sau alți politicieni.

„Foarte mulți oameni din prima linie își creează partide atunci cînd pleacă din funcție. Ion Chicu nu este o excepție. Toți știu că eu l-am propus la funcția de premier. L-am sprijinit cînd toți dădeau în el, cînd se dorea demiterea sa... Pe unele subiecte avem păreri diferite. De exemplu, el a spus că R. Moldova trebuie să devină cu orice preț membră a Uniunii Europene. Poziția mea este cu totul alta”, a declarat astăzi Dodon, în cadrul unei emisiuni radio.

Totodată acesta a menționat că viitorul R. Moldova este „alături de Rusia”.

„R. Moldova nu va deveni niciodată membră a UE și nici nu avem nevoie să fim membri UE. Noi trebuie să avem relații bune și cu Vestul, și cu Estul. Viitorul nostru este parteneriatul strategic cu Federația Rusă. Să mergi în UE de unde toți sau mulți vor să plece… Noi vedem că în UE nu se ține cont de interesele naționale, vedem că o de suveranitate trebuie să fie cedată Bruxellesului. Noi nu sîntem de acord cu asta”, a spus liderul PSRM.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?