Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Cu cine ar putea crea o majoritate consilierii PSRM din CMC

22 oct. 2019,, 07:30   Politică
5195 5

Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiștilor la alegerile locale din Chișinău, care a obținut cel mai bun rezultat în turul I (40%) afirmă că, cel mai probabil, fracțiunea PSRM din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) va crea o majoritate cu cea a blocului ACUM.

Ceban zice că socialiștii vor colabora chiar și cu liberalii Veronica Herța și Ion Ceban, cu excepția lui Dorin Chirtoacă, despre care spune că ar avea probleme cu integritatea. Declarațiile au fost făcute la emisiunea Politica Nataliei Morari de la TV8.

Întrebat cum au de gând socialiștii să facă o majoritate cu ACUM, dacă ieri Andrei Năstase (31%), principalul său contracandidat, a spus că aleșii municipali din partea blocului nu se vor uni într-o coaliție cu cei din PSRM, Ion Ceban a spus: „În primul rând, Blocul ACUM are două partide…”.

Ceban susține că nu înțelege în calitate de ce face Năstase aceste declarații: „În calitate de președinte al Platformei DA, de ministru de Interne, de candidat, de primar suspendat?”.

PSRM a obținut 37,5% din voturile alegătorilor pentru Consiliul Municipal, iar Blocul ACUM, 33,2%.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?