X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cu ce s-a încheiat în instanță disputa dintre Dodon și Usatîi

2 sep. 2021,, 11:10   Politică
2701 5

Magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au declarat inadmisibil recursul înaintat de liderul PSRM, Igor Dodon, împotriva deciziei Curții de Apel Bălți, privind constatarea caracterului fals și defăimător al unor informații răspîndite în privința sa de către primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi.

Afirmațiile au fost făcute de Usatîi la un post de televiziune, iar Igor Dodon a cerut în instanță obligarea dezmințirii informațiilor false de către acesta și încasarea cheltuielilor de judecată, scrie ZdG.

Încheierea a fost pronunțată miercuri, 1 septembrie 2021, de către Colegiul civil, comercial și de contencios administrativ al CSJ.

Amintim că Igor Dodon a depus cerere de chemare în judecată împotriva lui Renato Usatîi „cu privire la constatarea caracterului fals și defăimător al informațiilor răspîndite, obligarea dezmințirii informațiilor false și defăimătoare și încasarea cheltuielilor de judecată”.

În motivarea acțiunii, liderul socialiștilor a menționat că, pe 8 aprilie 2020, Renato Usatîi, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” difuzată de postul de televiziune TV8, a declarat că „Igor Dodon obține astăzi cetățenia unui alt stat și ține asta în secret pînă acum (…). Și a obținut cetățenie deja fiind președintele R. Moldova. Dodon era obligat să anunțe.


Pe 20 aprilie, curent, Curtea de Apel Bălți a respins integral acțiunea depusă de Igor Dodon împotriva lui Renato Usatîi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?