COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2958
Puterea stiri: 6916
Coronavirus stiri: 7687

Cu ce s-a încheiat în instanță disputa dintre Dodon și Usatîi

2 sep. 11:10   Politică
1564 5

Magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au declarat inadmisibil recursul înaintat de liderul PSRM, Igor Dodon, împotriva deciziei Curții de Apel Bălți, privind constatarea caracterului fals și defăimător al unor informații răspîndite în privința sa de către primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi.

Afirmațiile au fost făcute de Usatîi la un post de televiziune, iar Igor Dodon a cerut în instanță obligarea dezmințirii informațiilor false de către acesta și încasarea cheltuielilor de judecată, scrie ZdG.

Încheierea a fost pronunțată miercuri, 1 septembrie 2021, de către Colegiul civil, comercial și de contencios administrativ al CSJ.

Amintim că Igor Dodon a depus cerere de chemare în judecată împotriva lui Renato Usatîi „cu privire la constatarea caracterului fals și defăimător al informațiilor răspîndite, obligarea dezmințirii informațiilor false și defăimătoare și încasarea cheltuielilor de judecată”.

În motivarea acțiunii, liderul socialiștilor a menționat că, pe 8 aprilie 2020, Renato Usatîi, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” difuzată de postul de televiziune TV8, a declarat că „Igor Dodon obține astăzi cetățenia unui alt stat și ține asta în secret pînă acum (…). Și a obținut cetățenie deja fiind președintele R. Moldova. Dodon era obligat să anunțe.


Pe 20 aprilie, curent, Curtea de Apel Bălți a respins integral acțiunea depusă de Igor Dodon împotriva lui Renato Usatîi.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽