Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cu ce mesaj va veni astăzi Igor Dodon în fața deputaților

21 mar. 2019,, 11:30   Politică
2126 0

Parlamentul Republicii Moldova, ales de cetățeni în data de 24 februarie, se va întruni astăzi, la ora 13:00, în prima ședință de constituire.

Decretul cu privire la convocarea primei ședințe a fost semnat în ajun de președintele țării, Igor Dodon.

În cadrul acestei ședințe, pentru prima dată de cînd deține funcția de președinte al țării, Igor Dodon va ține un discurs în fața deputaților. Șeful statului a anunțat că acest discurs va fi și o adresare către concetățenii noștri.

Igor Dodon a declarat imediat după alegeri că este disponibil să discute cu liderii partidelor politice care au acces în Parlament.

”Vor fi sau nu coaliții sau alegeri anticipate este prematur să spunem, dar trebuie să luăm în calcul orice scenariu. Dacă unele dintre aceste partide politice vor fi gata să creeze o majoritate parlamentară, atunci, conform procedurii, după consultări, voi fi disponibil să înaintez candidatura primului ministru”, a declarat Dodon.

Șeful statului spune că varianta ideală de creare a unei majorități parlamentare este o coaliție între partide, dar nu între partide și deputați independenți.

”Începe o perioadă interesantă. Sînt convins că vom face față la discuții și provocări. Președintele țării este disponibil să invite toți liderii de partide, indiferent dacă vor purta ei între ei negocieri”, a menționat Dodon.

Șeful statului a mai spus că, indiferent dacă va exista sau nu o majoritate parlamentară, va înainta un candidat la funcția de premier.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?