X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

CSJ a respins recursul Partidului „Noua Opţiune Istorică” privind înregistrarea simbolului „PAȘ”

5 iul. 2021,, 16:00   Politică
2147 0

Recursul depus de către Partidul Politic „Noua Opţiune Istorică”, care și-a schimbat denumirea în Partidul Alternativă și Șanse, abreviat PAȘ, identic cu cel al PAS-ului, a fost respins de către magistrații de la Curtea Supremă de Justiție.

Astfel, a fost menținută decizia Curții de Apel Chișinău din 28 iunie, care la fel a respins admisibilitatea recursului Partidului Noua Opțiune Istorică, care cere să-i fie înregistrat noul simbolul electoral de către Comisia Electorală Centrală.

„Se menține hotărîrea din 28 iunie 2021 a Curţii de Apel Chişinău, în cauza de contencios administrativ electoral, la acțiunea depusă de Partidul Politic „Noua Opţiune Istorică” împotriva Comisiei Electorale Centrale, terț Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” cu privire la anularea în tot a actului administrativ și obligarea emiterii actului administrativ favorabil”, se arată în hotărîrea CSJ din 2 iulie curent.

Totodată, în decizie se menționează că „instanța de recurs concluzionează că criticele expuse în cererea de recurs de către Partidul Politic „Noua Opţiune Istorică” sînt lipsite de substanță, de suport factologic și legal, iar Curtea de Apel Chişinău, ca instanță de fond a examinat corect cauza, pronunțînd o hotărîre legală şi întemeiată. Prin urmare, la caz, nu există circumstanțe care ar face instanţa de recurs să ajungă la o altă concluzie decît instanța inferioară”.

Decizia Curții Supreme de Justiție este irevocabilă și nu poate fi atacată.


Noua abreviere a Partidului Alternativă și Șanse este la fel scrisă cu litere minuscule și încadrată între slash-uri – „/paș/”. Formațiunea și-a schimbat abrevierea o dată cu schimbarea denumirii, aprobată pe dată de 16 mai 2021.

Amintim că în ședința de marți, 22 iunie, CEC a refuzat să înregistreze simbolul electoral al Partidului Noua Opțiune Istorică, redenumit în Partidul Alternativă și Șanse, din motiv că seamănă izbitor de mult cu cel al PAS.

Formațiunea politică a avut la dispoziție cîteva zile să prezinte un nou simbol electoral, lucru care nu s-a întîmplat. Astfel, cel mai probabil, formațiunea politică va figura fără un simbol în buletinele de vot pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?