Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

CSJ a pus punct în cazul ziarelor electorale ale lui Dodon

30 noi. 2020,, 16:38   Politică
4669 6

Magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au pus punct în cazul contestației depuse de Maia Sandu, reprezentată de Olesea Stamate, prin care a cerut sancționarea lui Igor Dodon pentru că nu ar fi declarat cheltuielile la distribuirea ziarelor electorale.

Astfel, instanța ierarhic superioară a susținut decizia Curții de Apel Chișinău prin care contestația a fost declarată inadmisibilă, transmite cotidianul.md.

În urma ședinței de astăzi, 30 noiembrie, Colegiul civil, comercial şi de contencios administrativ al Curţii Supreme de Justiţie a declarat inadmisibilă contestația.

Potrivit actului emis de CSJ, în corespundere cu art. 74 alin. (6) Cod electoral, împotriva hotărîrii instanţei de judecată poate fi depus un apel în termen de o zi de la pronunţare, iar împotriva deciziei instanţei de apel – un recurs în termen de o zi de la pronunţare. Din actele cauzei rezultă că încheierea Curţii de Apel Chişinău a fost pronunţată în data de 24 noiembrie 2020.

,,Prin urmare, ţinînd cont de domeniul specific de activitate a legislației electorale, prin prisma prevederilor art. 74 alin. (6) Cod electoral, termenul de declarare a recursului împotriva încheierii şi-a început curgerea din ziua imediat următoare datei pronunțării actului judecătoresc de dispoziție contestat – 25 noiembrie 2020, data limită de depunere a recursului fiind ziua de 25 noiembrie 2020, ora 24.00.


Cu toate acestea, recursul depus de Maia Sandu reprezentată de avocatul Natalia Moloșag împotriva încheierii din 24 noiembrie 2020 a Curţii de Apel Chişinău, a fost depus în data de 26 noiembrie 2020, fapt ce denotă depunerea recursului după expirarea termenului stabilit de lege.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?