Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

CSJ a obligat-o să examineze o sesizare a PSRM-PCRM împotriva PAS

2 iul. 2021,, 14:06   Politică
3321 14

Comisia Electorală Centrală (CEC) a fost obligată de Curtea Supremă de Justiție (CSJ) să examineze sesizarea Blocului Electorală al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS), depusă împotriva Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), prin care solicită atenționarea PAS pentru faptul că „folosesc imaginea președintei țării Maia Sandu în campania electorală”.

Astfel, CSJ a respins recursurile depuse de CEC și PAS și a menținut decizia Curții de Apel Chișinău, prin care a obligat Comisia să examineze sesizarea BECS.

„Se resping recursurile depuse de către Comisia Electorală Centrală şi de către Partidul Acţiune şi Solidaritate. Se menține hotărîrea din 17 iunie 2021 a Curţii de Apel Chișinău în cauza de contencios administrativ la acţiunea depusă de către Blocul Electoral al Comuniștilor şi Socialiștilor împotriva Comisiei Electorale Centrale, terţ Partidul Acţiune şi Solidaritate cu privire la anularea răspunsului CEC din 12 iunie 2021 şi obligarea examinării contestației. Decizia este irevocabilă”, se arată în decizia CSJ.

Amintim că, BECS s-a adresat la CEC cu o contestație precum că, PAS ar folosi imaginea șefei statului, Maia Sandu în materialele electorale pentru campania electorală. CEC a respins contestația BECS, motivînd că această responsabilitate este de competența Curții de Apel. Ulterior, BECS s-a adresat Curții de Apel, iar instanța a obligat CEC să examineze contestația.

Comuniștii și Socialiștii solicită ca CEC să-i sancționeze pe cei din PAS pentru că ar folosi imaginea Maiei Sandu în campania electorală prin „avertizare” și obligarea acestora de a lichida stocul pliantelor PAS, unde apare Maia Sandu în textul afișelor electorale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?