Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 935

CSI și-a exprimat speranța pentru păstrarea cooperării cu Republica Moldova

28 iun. 13:00   Politică
7425

Președintele Comitetului Executiv al Comunității Statelor Independente (CSI), Serghei Lebedev, și-a exprimat speranța că Republica Moldova va menține cooperarea cu CSI, în pofida statutului de candidat la aderarea la Uniunea Europeană (UE).

Serghei Lebedev a menționat că activitatea Republicii Moldova în cooperare cu CSI a scăzut semnificativ în ultima perioadă. Majoritatea țărilor CSI, a menționat el, consideră că cooperarea cu UE nu ar trebui să împiedice la păstrarea relațiilor cu țările CSI. "Unul nu împiedică celuilalt. Poftim, este dreptul fiecăruia dintre state să-și stabilească partenerii de cooperare, dar nu în detrimentul parteneriatului cu alte state", a declarat șeful Comitetului Executiv al CSI.

Serghei Lebedev a subliniat, de asemenea, că Republica Moldova nu și-a anunțat oficial retragerea din CSI.

În luna mai, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că Republica este interesată de continuarea cooperării în cadrul CSI.
Anterior, fostul președinte al republicii, Igor Dodon, a avertizat țara să nu părăsească CSI. În opinia sa, Republica Moldova nu va deveni membră a UE în următoarele decenii, în ciuda statutului de candidat pe care l-a primit. El crede că, în cazul retragerii din CSI, țara va fi exclusă din zona de Liber Schimb cu țările CSI și va pierde regimul fără vize cu Rusia.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав