X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Criza din Republica Moldova, discutată de președintele României și secretarul de stat al SUA

29 noi. 2022,, 17:30   Politică
2432 0

Criza din Republica Moldova a fost discutată de către președintele României, Klaus Iohannis și secretarul de stat al SUA, Antony Blinken.

Președintele României a subliniat necesitatea continuării sprijinului partenerilor pentru Republica Moldova, ocazie cu care a evocat impactul substanţial al conflictului din Ucraina şi a prezentat măsurile de sprijin adoptate de România în domeniile critice, cu accent pe sectorul energetic.

De asemenea, a fost abordat subiectul crizei energetice actuale, context în care a fost evaluat stadiul proiectelor bilaterale strategice în sectorul energetic, în special a celor din domeniul nuclear civil, care vor permite României să fie un furnizor de securitate energetică în regiune, transmite tv8.md.

În cadrul discuțiilor au mai fost abordate subiecte privind continuarea sprijinului aliaților pentru Ucraina, context în care Secretarul de Stat Antony Blinken a exprimat aprecierea SUA pentru demersurile consistente și multidimensionale ale României, atît prin acordarea de asistență directă, sprijin pentru refugiați, respectiv pentru tranzitul de cereale, dar și prin coordonarea eforturilor internaționale în sprijinul țării vecine.

1
0
1
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?