X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Cristina Țărnă face dezvăluiri despre o fostă deputată PDM

2 aug. 2019,, 10:10   Politică
8522 2

Pentru a asigura recuperarea prejudiciilor cauzate de acțiuni de corupție și spălare de bani, în 2017, în Republica Moldova a fost creată Agenţia pentru Recuperarea Bunurilor Infracţionale (ARBI), o subdiviziune autonomă în cadrul CNA.

Cristina Țărnă, cea care a lucrat la crearea acestei subdiviziuni, a povestit pentru DW că ARBI era puternic boicotată de către unii deputați. Fosta vicedirectoare a CNA a povestit că întemeierea ARBI ar fi trezit nemulțumirea fostei deputate PD Raisa Apolschi, nașa fostului lider PD, Vlad Plahotniuc. În ședința în care Țărnă vorbea despre necesitatea ARBI, Apolschi ar fi compătimit oamenii care ar urma să fie ținta agenției, numindu-i „bieții oameni care au adunat bani să-și facă o casă”, notează agora.md.

Fosta vicedirectoare CNA spune că la un moment dat i-a văzut geanta de damă a deputatei.

„Era o geantă de brand, una foarte scumpă. Iar posesoarea genții îi apăra pe „bieții oameni” cu case prin Elveția. Era luna martie. Geamul era deschis. Afară scandau, la protest, profesorii: „Vrem salarii decente! Vrem salarii decente!”. Eu nu puteam vorbi, pentru că mă scutura cînd le auzeam disperarea. Ei, cei din comisie, parcă erau surzi. Nu-i deranja deloc. Își făceau griji pentru „bieții oameni” cu case în Elveția... La un moment dat n-am mai rezistat și le-am spus: „Bieții oameni nu sînt aceștia aflați în funcții publice, dar cu case prin lumea mare, pe care încercați să-i apărați! Bieții oameni sînt cei care scandează afară!”, spune Țărnă.

Fosta vicedirectoare CNA spune că a doua zi după întîmplare, la șeful CNA de atunci, Viorel Chetraru, a venit un deputat din comisie.


„L-a întrebat cum mi-am permis să o deranjez atît de mult pe doamna deputat, încît o făcuse chiar să plîngă? Dacă sincer, cînd am ieșit din Parlament în acea zi, mie chiar îmi dăduseră lacrimile de supărare că nu puteam face mai multe pentru niște oameni necăjiți, fiindcă nu eram auzită de deputați, nu-i puteam convinge... ”, afirmă Țărnă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?