X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cotidianul: Iurie Leancă ar fi încercat să scoată din țară 50.000 de euro după miezul nopții

10 aug. 2019,, 15:45   Politică
6356 8

Ex-premierul Iurie Leancă, folosindu-se de pașaportul diplomatic nevalabil, a încercat, la începutul lunii august curent, să scoată din țară 50.000 de euro. Întrucît a refuzat să prezinte la vamă acte permisive pentru scoaterea mijloacelor bănești din Republica Moldova, acestuia nu i s-a permis trecerea frontierei de stat, scrie Cotidianul.md.

Conform surselor Cotidianul.md, la 1 august curent, în jurul orei 1:10 minute, Leancă a încercat să treacă frontiera de stat prin punctul vamal Sculeni, pe pista diplomatică, cu un automobil la volanul căruia se afla chiar el. Leancă a declarat că deține 50.000 de euro pe care vrea să îi scoată din țară și a prezentat ordinul de eliberare a numerarului pe numele său, din 31 iulie curent.

Întrucît legislația în vigoare stipulează că persoanele fizice au dreptul să scoată din Republica Moldova sume bănești în numerar valoarea cărora nu depășește 10.000 de euro, ex-premierului i s-a solicitat să prezinte acte suplimentare care i-ar permite să scoată acești bani din țară.

Potrivit surselor noastre, Leancă s-a arătat deranjat de solicitarea vameșilor și nu a putut să prezinte acte suplimentare. Astfel, acesta a făcut cale întoarsă de la vamă.

Mai mult, sursele Cotidianul susțin că în luna iulie curent fostul prim-ministru a trecut frontiera de stat de 6 ori.


Contactată telefonic, responsabila de relațiile cu publicul la Serviciul Vamal, Olesea Pușcașu, a declarat că nu cunoaște despre acest caz, dar va reveni ulterior cu informații.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?