X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Costurile organizării reuniunii din luna iunie, la Chișinău, vor fi anunțate la final

20 ian. 2023,, 10:34   Politică
2929 0

Contractele de achiziții pentru serviciile și bunurile pe care urmează să le cumpere Guvernul în vederea organizării celei de-a doua reuniuni a Comunității Politice Europene, nu vor fi făcute publice decît după încheiere evenimentului.

Decizia a fost luată pentru „asigurarea măsurilor de securitate” și se regăsește în decizia Comisiei Situații Excepționale (CSE) din 19 ianuarie.

Purtătorul de cuvînt al MAEIE, Daniel Vodă, a dat asigurări că procesul de achiziții va fi unul transparent, transmite newsmaker.md.

Potrivit celei mai recente hotărîri CSE, în contextul războiului din țara vecine și riscurilor la adresa securității naționale generate de acesta, în vederea asigurării măsurilor de securitate în pregătirea celei de-a doua reuniuni a Comunității Politice Europene, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), în calitate de entitate responsabilă pentru organizarea celei de-a doua reuniuni a Comunității Politice Europene la Chișinău, va încheia contractele de achiziție a bunurilor și serviciilor necesare desfășurării reuniunii prin proceduri de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare.

„În scopul asigurării confidențialității informației, pentru a nu periclita măsurile de securitate în pregătirea celei de-a doua reuniuni a Comunității Politice Europene, prin derogare de la prevederile legale, MAEIE nu va transmite, iar AAP nu va publica anunțul de atribuire în Buletinul achizițiilor publice; MAEIE nu va transmite, iar AAP nu va recepționa Decizia de atribuire a contractului; MAEIE nu va transmite, iar AAP nu va recepționa și asigura publicare Dării de seamă în Buletinul achizițiilor publice”, se arată în document.


MAEIE va asigura păstrarea anunțului de atribuire, deciziei de atribuire și dării de seamă în dosarul achiziției publice în format pe hîrtie.

El va transmite către APP, după încheierea evenimentului, în scopul asigurării corectitudinii evidenței și analizei statistice privind achizițiile publice.

Întrebat dacă costurile desfășurării evenimentului vor fi făcute publice abia după încheierea acestuia, Daniel Vodă, purtătorul de cuvînt al MAEIE, a precizat pentru NM: „Costurile vor fi anunțate pe parcurs, va fi asigurat un proces transparent. La moment nu putem comenta subiectul privind costurile”.

Menționăm că reuniunea Comunității Politice Europene va avea loc pe data de 1 iunie 2023, la Chișinău. O invitație oficială în acest sens a fost semnată de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și Președintele Consiliului European, Charles Michel, și a fost expediată șefilor de stat și de guvern ale țărilor participante.

0
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?