Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cooperarea R.Moldova cu Lituania, discutată în cadrul unei întrevederi oficiale

14 ian. 2021,, 16:44   Politică
4411 0

Secretarul de stat Dumitru Socolan a avut o întrevedere cu Kęstutis Kudzmanas, ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova.

Oficialii au discutate despre perspectivele de intensificare a cooperării moldo-lituaniene, agenda europeană a Moldovei, colaborarea în cadrul organizațiilor internaționale, situația pandemică din ambele state și în lume.

Oficialii au reiterat rolul activ al Lituaniei de susținător consecvent al aspirațiilor europene și demersurilor respective ale Moldovei în UE, lucru demonstrat de nenumărate ori pe parcursul anilor de autoritățile de la Vilnius.

În cadrul discuției a fost efectuat un amplu schimb de opinii pe marginea unor chestiuni de actualitate de pe agenda organizațiilor internaționale, precum și a inițiativelor regionale.

În contextul situației pandemice, diplomații au abordat subiecte legate de procesul de vaccinare lansat recent în mai multe țări, precum și modalitățile de accesare a vaccinului de către cele două state.


Dumitru Socolan a adus mulțumiri pentru inițiativa recentă a Lituaniei, sprijinită de alte 12 state-membre UE, de a facilita accesul statelor Parteneriatului Estic la vaccinul anti-COVID-19.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?