X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Cooperarea R. Moldova cu Alianța Nord-Atlantică, discutată la Bruxelles

4 feb. 2020,, 18:30   Politică
2148 4

Secretarul de stat Gheorghe Leucă a purtat consultări cu reprezentanții NATO în cadrul unei reuniuni a Comitetului Reprezentanților Permanenți adjuncți pe lîngă NATO.

Demnitarul moldovean a prezentat progresele în implementarea Planului Individual de Acțiuni al Parteneriatului (IPAP) pentru anii 2017-2019 și a informat despre prioritățile autorităților de la Chișinău în cooperarea cu NATO.

Oficialul a mulțumit statelor membre pentru sprijinul oferit Republicii Moldova în procesul de reformare a sectorului de securitate și apărare, inclusiv prin aprobarea unui Pachet de asistență pentru consolidarea capacităților de apărare, oferirea programelor de instruire pentru experții naționali, contribuția la consolidarea capacităților instituționale.

La rîndul său, Secretarul General adjunct al NATO, Mircea Geoană, a reconfirmat sprijinul Alianței pentru parteneriatul cu Republica Moldova, fiind subliniată susținerea organizației pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova și respectul pentru statutul de neutralitate a țării.

Mircea Geoană a apreciat contribuția Republicii Moldova la consolidarea securității regionale prin participarea la operațiunea de menținere a păcii KFOR si a exprimat disponibilitatea Alianței de a sprijini în continuare Republica Moldova prin asistența necesară, în conformitate cu solicitările autorităților de la Chișinău și expertiza Alianței.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?