Cooperarea moldo-germană a fost discutată la Berlin

Cooperarea moldo-germană a fost discutată la Berlin

Sprijinul oferit de Republica Federală Germania în promovarea reformelor inițiate de Guvernul de la Chișinău, chestiuni ce țin de recunoașterea permiselor de conducere și reducerea tarifelor la roaming, fortificarea dialogului politic la nivel înalt,


Despre acestea au discutat la întrevederea ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, cu omologul său german, Heiko Maas. Totodată au fost abordate teme precum: dinamizarea circuitului comercial-economic, dar și reglementarea conflictului transnistrean au fost printre subiectele abordate la Berlin, 


În cadrul dialogului, interlocutorii au exprimat intenția de a fortifica în continuare dialogul politic la nivel înalt, de a dinamiza circuitul comercial-economic, precum și de a amplifica cooperarea sectorială. De asemenea, a fost menționat sprijinul oferit de Republica Federală Germania în parcursul european al Republicii Moldova, în conformitate cu prevederile Acordului de Asociere RM-UE.


Totodată a fost discutată contribuția Germaniei în procesul de reglementare a conflictului transnistrean. Miniștrii Nicu Popescu și Heiko Maas au ajuns la un consens în privința organizării, în perioada apropiată, a următoarei runde de negocieri în formatul „5+2”, precum și a unei noi întîlniri informale a Conferinței bavareze pentru avansarea în negocierile pe marginea acestui subiect.


În altă ordine de idei, Nicu Popescu a abordat cu omologul său german recunoașterea permiselor de conducere, reducerea tarifelor la roaming, precum și subiecte ce țin de facilitarea anumitor aspecte pentru cetățenii moldoveni cu reședința în străinătate.


Ministrul moldovean de externe a exprimat recunoștință pentru asistența de dezvoltare oferită țării noastre de Germania.


Vizita șefului diplomației moldovenești la Berlin reprezintă o continuare a discuțiilor purtate în luna iulie în cadrul vizitei premierului Maia Sandu. Partea germană a reiterat sprijinul oferit țării noastre în promovarea reformelor inițiate de Guvernul de la Chișinău, în special în domeniul consolidării statului de drept, reformei justiției și luptei împotriva corupției. 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load