X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Cooperarea moldo-cehă pe dimensiunea integrării europene, discutată la Praga

20 iun. 2018,, 13:50   Politică
2768 0

Evoluţiile în implementarea agendei de reforme şi ale dialogului politic RM-UE au fost discutate la Praga, relatează Noi.md.

Totodată, în cadrul întîlnirii dintre secretarul de stat Daniela Morari și viceministrul pentru afaceri europene, Jakut Durr și reprezentantul special pentru Parteneriatul Estic din cadrul ministerului ceh de Externe, Jana Sindelkova, în centrul atenției au fost şi modalităţile de extindere a cooperării pe dimensiunea Parteneriatului Estic.

Discuţiile s-au axat pe ultimele evoluţii în cadrul dialogului politic RM-UE, principalele rezultate și provocări în implementarea Acordului de Asociere, oficialii europeni accentuând importanţa continuării de către Republica Moldova a reformelor, dar şi a consolidării capacităţilor de comunicare strategică.

Secretarul de stat Daniela Morari a prezentat interlocutorilor priorităţile Republicii Moldova privind cooperarea în cadrul noii arhitecturi multilaterale a Parteneriatului Estic, precum şi stadiul actual al implementării priorităţilor PaE până în 2020. În context, au fost discutate posibilităţilede dezvoltarea noi inițiative pe dimensiunea cooperării bilaterale, dar şi de extindere a cooperării între statele asociate în cadrul Parteneriatului Estic.

Părțile au realizat un schimb de opinii privind politica de securitate și apărare comună a UE, situația de securitate în plan regional, inclusiv în contextul procesului de soluționare a conflictului transnistrean. Partea moldovenească a fost asigurată de sprijinul politic continuu al partenerilor europeni în procesul de identificare a unei soluții politice viabile și comprehensive a conflictului în baza suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?