X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Cooperarea cu Regatul Unit a fost discutată de președintele Maia Sandu și șeful diplomației britanice

16 mar. 2023,, 20:34   Politică
2902 0

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întîlnit cu ministrul Afacerilor Externe al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, James Cleverly, aflat la Chișinău.

Serviciul prezidențial de presă a relatat agenției că oficialii au discutat despre situația de securitate din regiunea noastră și despre cooperarea moldo-britanică, transmite Moldpres.

„Marea Britanie ne susține în modernizarea sectorului de apărare, a celui vamal și în combaterea traficului la frontieră, și ne ajută să menținem stabilitatea și ordinea în țară. Am apreciat sprijinul acordat de Executivul britanic pentru programele de bună guvernare realizate în țara noastră, care promovează politicile anticorupție, îmbunătățirea mediului de afaceri, reforma justiției, a sectorului bancar și a celui energetic. Regatul Unit contribuie la dezvoltarea societății civile și a presei independente din Moldova, iar, în condițiile atacurilor hibride, vrem să conlucrăm și în combaterea dezinformării”, a subliniat șefa statului.

Președintele Maia Sandu a discutat cu ministrul James Cleverly și despre semnarea acordului pentru conversia reciprocă a permiselor de conducere, dar și despre cooperarea comercială. „Vrem să creștem accesul produselor moldovenești pe piața din Marea Britanie și să sporim volumul investițiilor în Republica Moldova. Îi mulțumesc, cu acest prilej, ministrului Cleverly pentru pachetul de 10 milioane de lire sterline, anunțat astăzi, pentru susținerea dezvoltării economice și sporirea independenței energetice a țării”, a conchis șefa statului.

1
0
0
0
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?