X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Conturile bancare ale „Bass Systems”, care figurează în dosarul lui Plahotniuc, scoase de sub sechestru

20 oct. 2020,, 20:05   Politică
5415 2

Mijloacele financiare deținute de SRL „Bass Systems” (în prezent, „S&T IT Services”), despre care procurorii afirmau în octombrie 2019 că avea legături cu ex-liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, în conturile bancare deschise la BC „Victoriabank” SA, vor fi scoase de sub sechestrul.

O decizie în acest sens a fost luată de magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, scrie tv8.md.

Ziarul de Gardă scrie că decizia a fost luată la mijlocul lunii august curent, în cauza depusă împotriva Procuraturii Anticorupție (PA), cu privire la ridicarea sechestrului aplicat asupra mijloacelor bănești în noiembrie 2019. PA a contestat hotărîrea la Curtea de Apel Chișinău, însă, instanța nu a dat curs cererii, întrucît ar fi lipsit motivarea hotărîrii. La moment, procurorul de caz pregătește depunerea apelului motivat, insistînd pe menținerea sechestrului.

În încheierea judecătorilor din 11 august se arată că a fost admisă cererea de chemare în judecată depusă de SRL „S&T IT Services” împotriva Procuraturii Anticorupție cu privire la ridicarea sechestrului aplicat asupra mijloacelor bănești, la 30 octombrie 2019.

Totodată, s-a decis ridicarea sechestrului aplicat asupra mijloacelor financiare deținute de SRL „S&T IT Services”, în conturile bancare deschise la BC „Victoriabank” SA în sumă de 226,327 lei, 123.909 dolari americani și 311.557 euro, aplicat prin încheierea Judecătoriei Chișinău (sediul Ciocana) din 6 noiembrie 2019 și mandatul judecătoresc din 6 noiembrie 2019.


„Analizînd circumstanțele cauzei, prin prisma normelor de drept citate, instanța de judecată conchide asupra temeiniciei cerințelor SRL „S&T IT Services”. Or, SRL „S&T IT Services” nu are un statut în cadrul cauzei penale nr.*7, astfel, sechestrul aplicat asupra mijloacelor bănești deținute pe conturile bancare în BC „Victoriabank” SA duce la încălcarea drepturilor acesteia”, se arată în hotărîre.

Potrivit extrasului din Registrul de stat al persoanelor juridice SRL „Bass Systems” și-a schimbat denumirea în SRL „S&T IT Services” la 28 februarie 2020.

Hotărîrea a fost atacată la Curtea de Apel Chişinău, însă, instanța nu a dat curs cererii, întrucît ar fi lipsit încheierea motivată a hotărîrii Judecătoriei Chișinău, sediul Centru.

La două zile de la anunțarea lui Vladimir Plahotniuc în căutare internațională și interstatală, Procuratura Anticorupție anunța că a aplicat sechestru pe capitalul social al cîtorva companii afiliate lui Plahotniuc, în dosarul penal pentru spălare de bani: „Bass Systems”, a cărei valoare constituia 2,95 milioane de lei la acel moment, „BB-Dializa” și „GMG Production”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?