X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Update: Șor nu va candida la funcția de primar al Chișinăului

13 mar. 2018,, 14:43   Politică
9871 8

Update (14:43) - Controversatul om de afaceri Ilan Șor s-a răzgîndit și anunță că nu va candida la funcția de primar a capitalei.

”Voi rămîne la Orhei și voi continua să transform acest oraș în cel mai modern oraș din țară.

În același timp, nu putem lăsa Chișinăul în situația dezastruoasă, în care se află astăzi.

Prin urmare, în această Duminică, în cadrul Consiliului Politic al Partidului vom lua decizia dacă vom participa la alegerile locale și, în cazul deciziei pozitive, vom desemna candidatul, inclusiv la funcția de primar general al capitalei”, a scris Șor într-o postare pe un site de socializare.

(12:07) - Afaceristul cu o reputație dubioasă Ilan Șor intenţionează să candideze la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, notează Noi.md.


Surse demne de încredere din anturajul primarului de Orhei afirmă că decizia ar urma să fie anunțată în zilele următoare.

Controversatul om de afaceri a fost condamnat la sfîrșitul lunii iunie a anului trecut la șapte ani şi şase luni de închisoare în penitenciar de tip semiînchis, de către Judecătoria Buiucani.

Instanța a dispus atunci eliberarea lui Șor din arest, cu menținerea lui sub control judiciar pînă la pronunțarea unei sentințe definitive în acest caz.

Procurorii au cerut 19 ani de închisoare, motivînd că acuzatul ar fi cauzat un prejudiciu de cinci miliarde de lei Băncii de Economii.

Mai exact, Şor este învinuit că în 2014 ar fi obţinut prin înşelăciune peste 5 miliarde de lei de la Banca de Economii, pe care i-a spălat prin intermediul a zeci de companii off-shore, sumă confirmată şi de memorandumul Kroll.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?