TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Contestarea împuternicirilor delegației Parlamentului R. Moldova la APCE, respinsă

Contestarea împuternicirilor delegației Parlamentului R. Moldova la APCE, respinsă

Contestarea împuternicirilor delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a fost respinsă ca fiind nefondată, transmite Noi.md.

Împuternicirile delegației moldovenești au fost ratificate cu votul majorității membrilor Comisiei Regulament, Imunității și Afaceri Instituționale a APCE.

Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, a reconfirmat reprezentarea echitabilă în delegație a tuturor forțelor politice reprezentate în Legislativ. Fracțiunea Partidului Șor deține, conform hotărîrii Parlamentului, un mandat în componența delegației la APCE. Totodată, această fracțiune, care a încercat să conteste împuternicirile delegației Parlamentului Republicii Moldova, a refuzat nominalizarea unui membru al delegației. Potrivit lui Vlad Bătrîncea, acest lucru a fost făcut deliberat pentru a manipula opinia publică internațională.


Egidijus Vareikis, deputat din Lituania, coraportorul APCE pentru Moldova a susținut ratificarea împuternicirilor delegației, fără întocmirea unui raport la subiect. Această propunere a fost susținută de delegații parlamentelor naționale la APCE. Nicole Trisse, deputat francez, a subliniat că APCE nu operează cu nume concrete deoarece o asemenea practică vine în contradicție cu regulile organizației.

Membrii comisiei Regulament, Imunității și Afaceri Instituționale a APCE au fost unanimi față de respectarea întocmai a Regulamentului APCE de către Parlamentul Republicii Moldova .

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load