Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Contabila PSRM, pusă sub învinuire

18 aug. 2022,, 16:33   Politică
3379 0

Procurorul Petru Iarmaliuc vine cu detalii în dosarul în care fostul șef de stat, Igor Dodon, este cercetat penal pentru corupere activă, acceptarea finanțării partidului politic, trădare de patrie și îmbogățire ilicită. Iarmaliuc susține că a fost pusă sub învinuire contabila Partidului Socialiștilor.

„La 15 august a fost pusă sub învinuire și contabila partidului din care a făcut parte învinuitul Igor Dodon. I se încriminează săvîrșirea infracțiunii de falsificare a rapoartelor privind gestiunea financiară a partidului politic respectiv, acceptarea finanțării ilegale din partea unui grup criminal. În total sînt 10 componente de infracțiune care se investighează”, a menționat procurorul.

Igor Dodon a fost reținut după ce pe 24 mai, Procurorii Anticorupție, în comun cu ofițerii CNA și SIS au efectuat 10 percheziții la el acasă, inclusiv la alte locații și imobile deținute prin persoane interpuse.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate sume mari de bani și obiecte de lux, în valoare totală de zeci de milioane de lei. Igor Dodon se află în arest la domiciliu.

Totodată, amintim că în urma perchezițiilor și cumnatul fostului șef de stat, Igor Dodon, cel care a încercat să înghită o recipisă, care ar fi o probă importantă în dosarul pentru îmbogățire ilicită, a fost reținut. Acesta se află în aret în Penitenciarul 13.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?