X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Consulatul Onorific al Moldovei a fost inaugurat în regiunea Klaipeda din Lituania

21 iul. 2018,, 13:15   Politică
2228 0

În cadrul consultărilor politice interministeriale moldo-lituaniene, în orașul Palanga, a fost astăzi inaugurat oficial Consulatul Onorific al Republicii Moldova în regiunea Klaipeda din Lituania, transmite Serviciul de presă al MAEIE.

În cadrul evenimentului, secretarul de stat, Carolina Perebinos, a reiterat gratitudinea autorităților de la Chișinău pentru sprijinul Lituaniei în procesul de integrare europeană a țării noastre și implementarea reformelor sectoriale la nivel național, punctînd că ambele țări au similitudini în experiențele istorice și se confruntă în prezent cu provocări similare pe plan regional și internațional.

Secretarul de stat a evidențiat rolul foarte important pe care îl joacă consulii onorifici în promovarea imaginii țării noastre peste hotare, consolidarea relațiilor economice, comerciale și culturale cu statele străine, atragerea investițiilor, precum și fortificarea contactelor interumane. „Cred că un consul onorific activ va aduce țările noastre mai aproape și va deschide noi oportunități de cooperare bilaterală”, a accentuat Carolina Perebinos.

La ceremonie de inaugurare a Consulatului Onorific au participat viceministrul Afacerilor Externe al Republicii Lituania, Darius Skusevičius, ambasadorul Republicii Moldova la Vilnus, Serghei Mihov, Consulul Onorific al Republicii Moldova în regiunea Klaipeda, Valdemaras Razumas, alți invitați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?