COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Consiliul Europei: Declarație pentru eliberarea deținuților politici din R. Moldova (DOC)

Consiliul Europei: Declarație pentru eliberarea deținuților politici din R. Moldova (DOC)

Mai mulți membri ai Consiliului Europei au semnat o declarație, înregistrată de delegația Parlamentului Republicii Moldova, pentru eliberarea deținuților politici din republică. Cel puțin despre aceasta a anunțat deputatul blocului ACUM, Mihai Popoșoi, pe pagina sa de Facebook.


doc / Sursa:Mihai Popșoi

Amintim că la data de 20 mai 2019, fostul angajat al „Poștei Moldovei”, Sergiu Cebotari, care a făcut mai multe dezvăluiri despre o schemă de trafic cu anabolizante, a fost condamnat la opt ani de închisoare, cu executare, într-un dosar penal pentru delapidarea averii străine și folosirea muncii forțate, scrie unimedia.info.

Liderul PPDA și actualul ministru de Interne, Andrei Năstase, a menționat că Cebotari nu se află în țară.

Tototodată, la 20 martie curent, liderul OT Ungheni a Platformei DA, Gheorghe Petic, a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare. Decizia a fost luată într-un dosar intentat pe numele acestuia, în care este învinuit de viol.

Gherghe Petic este fost angajat al Poliției de Frontieră, care anterior făcuse dezvăluiri despre scheme de contrabandă cu țigări în care ar fi implicați responsabili din Poliția de Frontieră din Republica Moldova și România.

Cît despre omul de afaceri Valentin Eșanu despre care menționează Popșoi în postare, acesta, prima dată, a fost reținut în luna august 2017, pentru evaziune fiscală în proporții deosebit de mari. După un an, acesta a fost eliberat din arest preventiv, conform noilor modificări legislative.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load