Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Consiliul de Securitate al Rusiei prezice următorul „Maidan” în Moldova

15 feb. 2019,, 10:59   Politică
4239 12

Occidentul ar putea organiza următorul Maidan în Moldova. Este opinia secretarului Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, exprimată într-un interviu pentru ediţia „Komsomolskaya Pravda”.

Potrivit lui, acest lucru este posibil în cazul victoriei socialiștilor în alegerile parlamentare. „SUA și țările UE îi vor organiza pe cei de dreapta pentru a provoca un „maidan” moldovenesc la Chișinău și pentru a porni procedura de demitere a președintelui ţării", a spus el, adăugînd că Washingtonul și Bruxellesul nu își ascund dorința de a-i promova suporterii pro-NATO în Guvernul și Parlamentul Moldovei.

Alegerile parlamentare din Moldova sînt programate pentru 24 februarie. Patruşev a spus că, potrivit sondajelor, Partidul Socialiștilor al președintelui Igor Dodon este lider al preferinţelor electorale și „acest lucru nu se potrivește cu interesele Occidentului, care îi instigă pe cetățeni la discordie şi conflicte" în conformitate cu metodologia stabilită a revoluțiilor colorate.

În toamna anului 2013 și iarna anului 2014, în Ucraina au avut loc proteste în masă împotriva guvernului, rezultînd printr-o schimbare de guvernare în țară. Fostul președinte al ţării, Viktor Ianukovici, și cîțiva ex-miniștri au fost nevoiţi să părăsească teritoriul statului. În timpul confruntării armate dintre protestatari și forțele de securitate, 106 persoane au fost ucise. Evenimentele de atunci au fost numite Maidan (Euromaidan), deoarece cel mai mare protest a avut loc în piaţa Independenței de la Kiev.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?