X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Consilierul lui Dodon îi cere șefului SIS să ia atitudine (DOC)

18 ian. 2018,, 15:10   Politică
3985 7

Consilierul președintelui în domeniul juridic, Maxim Lebedinschi, i-a expediat un demers directorului SIS, Vitalie Pîrlog, prin care îi cere să ia atitudine față de acțiunile cu caracter unionist întreprinse la nivel local, notează NOI.md.

Mai exact, este vorba despre o dispoziție semnată de președintele raionului Ialoveni, Anatolie Dimitriu, cu privire la organizarea mai multor activități dedicate Centenarului Unirii Principatelor Române. Consilierul prezidențial a cerut SIS-ului să examineze acțiunile lui Dimitriu prin prisma legii penale.

„Solicităm examinarea acțiunilor președintelui de raion prin prima Legii securității statului, în contextul amenințărilor aduse la adresa securității statului, dar și sub aspectul lezării drepturilor și libertăților constituționale ale cetățenilor. Solicităm calificarea riscurilor prin prima legii penale. Or, în condițiile enunțate se conturează o tendință a autorităților locale de a săvîrși acțiuni în dauna suveranității, inviolabilității teritoriale sau a securității de stat”, se arată în demersul adresat directorului SIS.

Maxim Lebedinschi a invocat în sesizarea sa și faptul că Republica Moldova este un stat independent și integru, iar orice acțiuni ce atentează la integritatea lui urmează a fi denunțate serviciilor speciale.

„Republica Moldova este un stat inalienabil, motiv pentru care strategia politicii externe este bazată exclusiv pe raporturi diplomatice și amiabile cu toți actorii internaționali. Elogierea unor evenimente istorice cu o pronunțată conotație politică poate provoca reacții sentențioase atît în societate, cît și în raport cu partenerii de dezvoltare”, se mai arată în demers.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?