Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Congresman american: SUA vor susține Moldova pe dimensiunea integrării europene

10 apr. 2018,, 11:18   Politică
3770 6

Congresmanul american William Ballard Hurd, membru al Camerei Reprezentanţilor din partea statului Texas, a făcut bilanțul vizitei întreprinse săptămîna trecută la Chișinău, notează Noi.md.

Într-o declarație publicată pe pagina sa oficială, congresmanul a menționat că Republica Moldova rămîne un partener de încredere al SUA și că va beneficia de susținerea necesară în demersul său de integrare europeană.

„Trebuie să continuăm să acordăm suport aliaților noștri estici din Europa în ceea ce privește integrarea europeană. Moldova este un partener de încredere al SUA și a demonstrat acest lucru, inclusiv prin acțiunile întreprinse recent de solidarizare cu Marea Britanie. Moldova s-a aflat în fruntea operațiunilor de combatere a influenței ruse și poate oferi informație importantă legată de problemele noastre comune pe această dimensiune. Vom continua să cooperăm cu Republica Moldova în promovarea intereselor noastre comune în Europa”, a declarat William Hurd.

Menționăm că, în cadrul vizitei întreprinse la Chișinău, congresmanul a avut o întrevedere cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc. Părțile au discutat atunci despre consolidarea „dialogului strategic dintre SUA şi Republica Moldova”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?