Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Conflictul dintre Parlament și președinte ar putea să se repete și după alegeri

5 apr. 2021,, 10:30   Politică
3849 10

Conflictul instituțional dintre Parlament și Președintele Republicii Moldova ar putea să se repete și după alegerile parlamentare anticipate, dacă șeful statului nu va dori din nou să înainteze candidatul din partea majorității parlamentare la funcția de prim-ministru.

Această opinie a fost exprimată de către președintele fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță, vorbind în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune” cu Elena Levițkaia-Pahomova, informează Noi.md.

Răspunzînd la întrebarea care este probabilitatea ca PSRM în noul parlament să-l propună din nou pe Vladimir Golovatiuc la funcția de prim-ministru și care sunt șansele ca acesta să fie instituit în calitate de șef al noului guvern, Corneliu Furculiță a spus că în primul rînd este nevoie de văzut componența noului parlament, iar mai apoi vor fi evaluate șansele.

"Dar dacă dispozițiile constituționale vor rămîne aceleași, este posibil ca după alegerile anticipate să ne pomenim în aceeași situație, atunci cînd președintelui nu-i va conveni un candidat sau altul și atunci vom fi în aceeași situație, în același conflict instituțional între parlament și președinte, ca și acum, și nu vom putea numi un guvern", a declarat președintele fracțiunii parlamentare a PSRM.

Vorbind despre ce se află în spatele nedorinței de a-l numi pe Vladimir Golovatiuc drept candidat pentru funcția de prim-ministru, ambițiile personale ale președintelui sau dorințele din exterior, Corneliu Furculiță spus că cel mai probabil este vorba despre o combinație a acestor factori.


"Există și nedorința Maiei Sandu, dar există și dorințe din exterior. Vedem sprijinul ambasadorilor. Din păcate, unii își permit să vorbească în sprijinul anumitor actori politici și condamnă alți actori politici, ceea ce este inacceptabil în practica diplomatică. Ce va fi în continuare - vom vedea. Totul depinde de componența noului Parlament, dar ea nu se va schimba prea mult", a spus deputatul socialist.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?