X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Conferință CEC: Organizării alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 (LIVE)

9 iul. 2021,, 08:58   Politică
1837 0

09:25 // Vicepreședintele Comisiei Electorale, Vladimir Șarban, spune că, în acest an, nu crede că se vor forma cozi interminabile în fața secțiilor de votare și speră că buletinele de vot trimise în diasporă vor ajunge pentru toții alegătorii.

„Unele ambasade formează o ordine de venire la vot în sensul alfabetului, cu indicarea formelor respective. În Irlanda cetățenii vor repsecta un anumit grafic. Sînt sigur că, la solicitarea noastră, la indicațiile ministerului, ambasadele noastre vor întreprinde toate măsurile pentru ca să eliminăm acele rînduri care au mai fost. Pentru acest scop au fost identificate secții de votare mai încăpătoare, iar acolo unde au fost probleme - au fost mărite numărul secțiilor de votare pentru a asigura condiții normale de participare”, a declarat Șarban.

09: 20 // Șeful CEC, Dorin Cimil, a declarat că este în așteptarea părții motivate, pentru a putea comenta în detalii decizia Curții de Apel de ieri prin care a fost redus numărul secțiilor de votare din stînga Nistru de la 42 la 12.

„Am primit doar partea rezultivă a decizii Curții de Apel, acum ea se analizează și cred că se va supune recursului pentru a vedea și partea motivată. Credem că atunci cînd vom primi partea motivată, vom înțelege care au fost motivele Curții de Apel de a lua o asemenea hotărîre”, a declarat Cimil.

09:15 // Șeful CEC, Dorin Cimil, a menționat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că Guvernul așa și nu a mai alocat bani pentru remunerarea persoanelor implicate în scrutinul electoral din această duminică.


„Proiectul de lege privind modificarea codului electoral a rămas pe masa deputaților, asta deși a fost avizată pozitiv de experții internaționali. În pofida acestor provocări, CEC și-a realizat obligațiunile. Pentru 101 mandate candidează 1791 de persoane. Buletinele de vot au fost tipărite și distribuite. Cele din afara țării au fost distribuite primele”, a declarat Cimil.

09:00 // Conferință de presă organizată de Comisia Electorală Centrală pe subiectul organizării alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?