X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Conducerea PSRM a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA

25 mai. 2022,, 17:46   Politică
2601 0

Astăzi, la sediul Parlamentului RM, a avut loc întrevederea Zinaidei Greceanîi, președintele fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Batrîncea, Secretar Executiv al PSRM, vicepreședintele Parlamentului RM și Olga Cebotari, membră a Comitetului Executiv al PSRM cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon.

În debutul întrevederii, Zinaida Greceanîi a exprimat gratitudine pentru suportul constant acordat de Statele Unite ale Americiii țării noastre pe filiera socio-economică și a subliniat că SUA este un partener extern important, iar RM optează pentru menținerea unei dinamici pozitive în relațiile bilaterale moldo-americane. Totodată, Zinaida Greceanîi a trecut în revistă prioritățile Partidului Socialiștilor din RM, care, actualmente, reprezintă cea mai mare forță de opoziție.

De asemenea, în contextul ultimelor evenimente de pe arena politică a țării, a fost menționată practica organizării acțiunilor de intimidare a reprezentanților opoziției, inclusiv a membrilor APLP-urilor, primarilor și consilierilor, deputaților din Partidul Socialiștilor. Cel mai vădit exemplu de răfuială politică ține de arestul fostului Președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. Dosarele fabricate sî intentate la comandă de către guvernarea actuală, în scopul insuflării fricii în rîndurile opoziției.

La rîndul său, oficialul american a adus asigurări că dosarul ex-Președintelui țării reprezintă un caz de rezonanță, evoluția căruia va fi monitorizată cu atenție de către partenerii americani, care vor veni, în scurt timp, cu o declarație în sensul corectitudinii gestionării dosarului.

În continuare, Olga Cebotari a pledat pentru o justiție corectă și echitabilă, indiferent că sub incidență cade o persoană de demnitate publică a unui partid de opoziție. Totodată, a fost subliniat faptul că Partidul Socialiștilor nu va tolera o atitudine discriminatorie în raport cu membrii și adepții partidului, făcînd apel la respectarea supremăției legii.


Pe finalul întrevederii, Vlad Batrîncea a menționat că actuala majoritate parlamentară respinge cu înverșunare inițiativele propuse de fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, nici un proiect de lege înaintat nefiind examinat în cadrul ședințelor plenare ale Parlamentului.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?