X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Conducerea Procuraturii Generale, chemată la raport în Parlament

20 apr. 2018,, 11:22   Politică
3590 1

Deputații liberal-democrați au cerut astăzi audierea raportului de activitate al Procuraturii Generale pentru anul 2017, în plenul Parlamentului, comunică Noi.md.

Potrivit deputatului PLDM Iurie Țap, se impun măsuri prompte, în condițiile în care raportul face referire la starea critică a nivelului infracțional din țară și invocă probleme serioase în activitatea judecătorilor. Un alt fenomen semnalat în raport este creșterea numărului de crime comise sub influența alcoolului.

„Insist să fie creată o platformă de discuție pentru a îmbunătăți starea de lucruri. În ultimul timp crește numărul crimelor comise în stare de ebrietate. În raport se menționează că aceasta este cauzată de accesul nestingherit la produsele alcoolice, realizată în continuare cu sfidarea tuturor regulilor și politicilor adoptate în domeniu. De fapt, Procuratura spune că Guvernul nu-și face bine meseria. Insist să fie audiat acest raport ca să vedem ce putem face pentru schimbarea stării de lucruri”, a spus Țap.

Deputații coaliției de guvernare au optat însă pentru ca raportul de activitate al Procuraturii Generale să fie audiat mai întîi în comisiile de specialitate. În cele din urmă, propunerea de organizare a audierilor parlamentare nu a fost susținută.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?