X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Conducerea CEC s-a întîlnit cu reprezentanții misiunii de observarea din partea CSI

10 iul. 2021,, 12:19   Politică
2324 2

Membrii CEC au avut, în această dimineață, două întrevederi cu reprezentanții Dumei de Stat a Federației Ruse, Adunării Parlamentare a Comunității Rusia-Belarus și Consiliul Adunării Interparlamentare a CSI.

Delegațiile fac parte din Misiunea CSI, pentru care CEC a acreditat peste 130 de observatori internaționali în vederea monitorizării alegerilor parlamentare anticipate, care se vor desfășura în Republica Moldova mîine 11 iulie 2021.

Conducerea CEC a trecut în revistă principalele activități realizate pentru buna organizare și desfășurare scrutinului parlamentar, provocările existente și unele date statistice. Totodată, observatorii CSI au solicitat mai multe detalii vizavi de procedurile electorale și prevederile legale existente. Un interes sporit a fost manifestat pentru subiectele înregistrării concurenților electorali, criteriile pentru organizarea secțiilor de votare în afara țării și a secțiilor pentru cetățenii Republicii Moldova cu domiciliul în localitățile situate în stînga Nistrului, asigurarea securității procesului de votare, drepturile și obligațiile observatorilor etc.

Șefii delegațiilor străine au mulțumit CEC pentru invitație și au apreciat deschiderea și receptivitatea Comisiei în facilitarea procesului de organizare a activității misiunii.

Reamintim că pentru alegerile parlamentare anticipate, CEC a acreditat 2 442 observatori, dintre care 1800 naționali și 642 internaționali. Aceștia reprezintă societatea civilă, organizații internaționale, misiunile diplomatice acreditate în Republica Moldova, guvernele statelor străine, autorități electorale din alte țări, concurenții electorali.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?