Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Concluziile lui Dodon în urma negocierilor în formatul „5+2”

31 mai. 2018,, 15:12   Politică
4029 6

Șeful statului susține că va depune toate eforturile pentru a promova înțelegerile la care au ajuns participanții formatului de negocieri 5+2, desfășurat recent la Roma, notează Noi.md.

Igor Dodon a exprimat recunoştinţă partenerilor în promovarea procesului de soluționare a diferendului transnistrean.

„Vă asigur că vom continua şi pe viitor să depunem eforturi în vederea promovării înțelegerilor la care s-a ajuns. Dar, deja astăzi este nevoie să chibzuim paşii şi direcţiile de mai departe pentru a asigura evoluţia acestui proces. În acest context, este necesară susţinerea, pe diferite platforme, a dialogului direct pe diverse probleme între reprezentanţii Chişinăului şi Tiraspolului”, se arată în declarația lui Dodon.

Demnitarul a reiterat că părțile trebuie să ajungă la un compromis în problemele de importanţă majoră pentru locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

„Sînt convins că stabilirea unui dialog deschis cu Transnistria reprezintă o garanţie a obținerii unor înţelegeri de viitor, care vor contribui la consolidarea stabilităţii şi a perspectivelor reglementării definitive a acestui conflict de durată”, a conchis Dodon.


Reuniunea în formatul „5 + 2” desfășurată în perioada 29-30 mai la Roma s-a finalizat cu semnarea unui protocol.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?