X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Comuniştii, despre serbarea Zilei Europei pe 9 mai: „Este un act de vandalism şi trădare”

8 oct. 2018,, 14:00   Politică
3031 4

Partidul Comuniştilor (PCRM) califică decizia Parlamentului de a marca Ziua Europei pe 9 mai drept un „act de vandalism, trădare și insultă față de popoarele tuturor țărilor participante la lupta împotriva fascismului și, mai presus de toate, față de popoarele Uniunii Sovietice”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta se menţionează într-o declaraţie a Comitetului Central al PCRM referitor la votul din ajun al majorităţii parlamentare, „formate prin cumpărarea deputaţilor servili stăpînilor lor din Partidul Democrat”.

În opinia comuniştilor, autoritățile „se pregătesc pentru o astfel de decizie de multă vreme și au exclus deja din lista obiectelor aflate sub protecția statului toate monumentele și memorialurile ridicate în cinstea ostaşilor eliberatori”.

„În servilismul său în faţa romînilor și altor stăpîni din occident, guvernarea antipopulară, formată din moștenitorii trădătorilor lui Vlasov, a făcut un nou pas spre anularea Zilei Marii Victorii, cinstită în Moldova”, au spus autorii documentului, exprimînd „un protest categoric împotriva acestui precedent neo-fascist periculos”.

Ei au îndemnat populației Moldovei „să ignore această decizie și să nu accepte oricare alte sărbători impuse ca alternativă la Ziua Victoriei”.


PCRM recomandă şi ambasadelor statelor europene, precum și Delegației UE și misiunii diplomatice a SUA să ignore această „corupere ideologică” oferită de corupți și criminalii de stat ajunşi la putere”.

„Pe 9 mai în Moldova va fi marcată doar o singură sărbătoare – Ziua Victoriei!”, au subliniat comuniștii.v

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?