Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Comisia Unificată de Control s-a reunit la Bender: Ce subiecte au fost discutate

6 mai. 2022,, 06:54   Politică
2725 0

La Bender s-a desfășurat reuniunea săptămînală a Comisiei Unificate de Control cu participarea delegațiilor Republicii Moldova, Federației Ruse, regiunii transnistrene, a reprezentanților Ucrainei și Misiunii OSCE în Moldova.

Au fost reluate subiectele ordinii de zi aprobate la 21 aprilie curent, ale căror examinare a fost întreruptă atunci din cauza încercărilor delegației Tiraspolului de a acoperi fărădelegile așa-zișilor „grăniceri” din Zona de Securitate.

În contextul incidentului din 14 aprilie 2022 cînd membrii delegației Republicii Moldova, fiind în drum spre ședința săptămînală a CUC, au fost blocați și reținuți abuziv la postul „grăniceresc” controlat de Tiraspol. Delegația Chișinăului a accentuat natura provocatoare a acțiunilor îndreptate împotriva funcționarilor statului.

În declarația delegației Republicii Moldova a fost evidențiată intenția reprezentanților regiunii transnistrene de a modifica formatul misiunii de pacificare pe rîul Nistru.

"Tentativele tot mai frecvente ale Tiraspolului de a substitui mecanismele de pacificare prin structurile neconstituționale proprii au fost elucidate și în cadrul acestei ședințe de către delegația Republicii Moldova. Cu scopul de a exclude asemenea situații pe viitor, delegația Chișinăului a formulat propuneri pertinente, părțile luînd o pauză pentru consultări suplimentare", se arată în declarația reprezentantilor Chișinăului în cadrul CUC.


1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?