Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a aprobat Planul privind controlul parlamentar pentru anul 2022

14 feb. 2022,, 17:09   Politică
2696 1

Membrii Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică au aprobat Planul activităților privind controlul parlamentar pentru anul 2022.

Documentul stabilește domeniile în care se va realiza controlul parlamentar: securitatea națională; securitatea datelor, informatică și cibernetică; apărare națională; ordine publică; anticorupție și integritate; procesul de negociere pentru reglementarea teritorială a Republicii Moldova, transmite Noi.md.

Vor fi audiate rapoartele anuale de activitate, pentru anul precedent, ale Serviciului de Informații și Securitate, Serviciului de Protecție și Pază de Stat, Serviciului Vamal și Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

În agendă activităților se mai regăsește audierea raportului final al Procuraturii Generale privind activitatea specială de investigații pentru anul precedent și audierea Agenției Servicii Publice cu privire la implementarea Legii privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte.

Totodată, se preconizează și audierea autorităților competente privind implementarea Legii cu privire la secretul de stat, Legii cu privire la securitatea aeronautică, Legii privind semnătura electronică și documentul electronic, Legii privind prevenirea și combaterea criminalității informatice, etc.


De asemenea, controlului parlamentar va fi supusă Hotărîrea Parlamentului privind aprobarea Strategiei securității informaționale a Republicii Moldova pentru anii 2019–2024 și a Planului de acțiuni pentru implementarea acesteia.

În Plan se mai regăsesc și vizitele de documentare la autoritățile publice cu atribuții aferente domeniilor de activitate ale Comisiei. Astfel, vizite vor fi efectuate la Aeroportul Internațional Chișinău, Întreprinderea de Stat ”Aeroportul Internațional Mărculești”, precum și în unele localități din raionul Dubăsari, aflate în zona de securitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?