Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Comisia ”Laundromat” a audiat administratorul Î.M. ”Moldcarton” SA

29 ian. 2021,, 17:50   Politică
2540 0

Comisia de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus la spălarea banilor în proporții deosebit de mari prin intermediul judecătoriilor și al instituțiilor financiar-bancare din Republica Moldova, condusă de deputata Inga Grigoriu, a organizat, astăzi, audieri în problema patrimoniului Î.M. ”Moldcarton” SA în proces de insolvabilitate.

Deputații au audiat informația prezentată de administratorul procesului de insolvabilitate, Vitalie Mămăligă, cu privire la situația actuală creată în legătură cu patrimoniul Î.M. ”Moldcarton”.

Membrii Comisiei au luat act de informația prezentată, urmînd să continue demersurile pentru elucidarea circumstanțelor pe acest caz.

Compania Î.M. ”Moldcarton” SA a fost fondată în anul 1995, avînd ca genuri de activitate fabricarea celulozei, hîrtiei şi cartonului, ambalajelor, etc. Combinatul și-a sistat activitatea în 2008.

Comisia pentru elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus la spălarea banilor în proporții deosebit de mari prin intermediul judecătoriilor și al instituțiilor financiar-bancare din Republica Moldova a fost creată la data de 30 noiembrie. Aceasta are drept scop identificarea celor vinovați, tragerea lor la răspundere în conformitate cu legislația Republicii Moldova, cît și purificarea instituțiilor de stat de persoanele care au fost implicate direct sau indirect în schema respectivă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?