X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Comisia Europeană începe dezbaterile privind acordarea Republicii Moldova a statutului de candidat la UE

13 iun. 2022,, 10:30   Politică
3222 0

Comisarii europeni încep astăzi discuțiile cu privire la problema acordării Ucrainei, precum și Moldovei și Georgiei, a statutului de țară-candidat la UE, transmite Noi.md.

Luni, 13 iunie, vor avea loc dezbateri generale, iar vineri, 17 iunie, Comisia Europeană va trebui să ia o decizie și să pregătească o recomandare corespunzătoare. Decizia privind acordarea sau refuzarea statutului de candidat va fi luată de șefii de stat și de guvern ai UE la summitul de la Bruxelles din 23-24 iunie, ținînd cont de recomandarea Comisiei Europene.

Statutul de candidat este necesar pentru a începe negocierile privind aderarea la UE.

Sîmbătă, 11 iunie, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a efectuat o vizită la Kiev, unde a desfășurat consultări în cadrul pregătirii raportului. "Vrem să sprijinim Ucraina pe calea sa europeană. Vrem să privim spre viitor", a declarat șeful Comisiei Europene după vizită. Potrivit ei, Ucraina a făcut multe, dar mai sînt multe de făcut.

Potrivit informațiilor mass-media europene, Comisia Europeană poate oferi o concluzie pozitivă pentru Ucraina, dar cu rezerve.

Liderii fracțiunilor Parlamentului European s-au adresat săptămîna trecută participanților la summitul UE din 23-24 iunie cu solicitarea de a acorda Ucrainei și Moldovei statutul de țări candidate, precum și de a continua munca asupra asupra acordării unui astfel de statut Georgiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?