COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2947
Puterea stiri: 6730

Comisia Europeană apreciază foarte mult progresele noului guvern din Moldova

17 sep. 2019,, 11:20   Politică
2255 0

Comisia Europeană apreciază foarte mult progresele realizate de noua guvernare din Moldova.

Despre aceasta a declarat Directorul General al Comisiei Europene pentru Politica Europeană de Vecinătate la întîlnirea cu primul-ministru al Moldovei, Maia Sandu, transmite Noi.md.

„Începând cu luna iunie am văzut Guvernul determinat să acționeze în mai multe domenii care sunt esențiale pentru cooperarea dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, în îndeplinirea angajamentelor asumate în cadrul Acordului de Asociere. Este vorba despre depolitizarea instituțiilor, lupta împotriva corupției și reforma justiției. Prim-ministrul și Guvernul au făcut pași importanți în această direcție în ultimele luni și noi vom susține aceste eforturi. Dar desigur, susținerea noastră nu este necondiționată, este important ca toate aceste măsuri să fie implementate”, a precizat oficialul european.

În cadrul dialogului, oficialii au discutat despre evoluția implementării Acordului de Asociere RM-UE, precum și avansarea în îndeplinirea condiționalităților pentru obținerea asistenței macrofinanciare din partea Uniunii Europene.

De asemenea, oficialii au stabilit prioritățile de cooperare și pe viitor.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽