X 
Arşiţa stiri: 181
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Comisia Europeană anunţă că Ucraina şi R.Moldova sunt pregătite să înceapă negocierile de aderare

7 iun. 14:12   Politică
4138 2

Comisia Europeană le-a transmis vineri ambasadorilor UE că Ucraina şi Republica Moldova au îndeplinit condiţiile pentru a începe negocierile pentru aderarea la Uniunea Europeană.

"Considerăm că toate etapele au fost îndeplinite de cele două ţări", a declarat vineri o purtătoare de cuvînt a Comisiei. "Acum decizia este în mîinile statelor membre", a spus ea, citată de DPA.

Liderii UE au convenit să înceapă negocierile de aderare cu cele două ţări în decembrie, cu condiţia ca ele să îndeplinească anumite criterii, precum combaterea corupţiei.

În timpul unei reuniuni avute vineri în spatele uşilor închise, Comisia Europeană le-a spus ambasadorilor celor 27 de state membre că aceste criterii au fost îndeplinite.

Cu toate acestea, toate statele membre mai trebuie să aprobe în unanimitate un plan pentru desfăşurarea negocierilor înainte ca acestea să înceapă în practică.

Kievul a înaintat cererea de aderare la UE în februarie 2022, după începerea războiului.

O lună mai tîrziu şi Republica Moldova - a cerut să adere la UE.

Liderii UE au recunoscut în mod oficial Ucraina şi Republica Moldova drept candidate la aderare în urmă cu un an, în iunie 2023.

Ei au acordat statutul de candidat Georgiei în decembrie 2023, convenind în acelaşi timp să deschidă discuţii cu Ucraina şi Republica Moldova.

Alţi candidaţi oficiali la aderare la UE sînt Albania, Bosnia şi Herţegovina, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord, Serbia şi Turcia.

8
1
0
0
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав