Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Comisia Europeană a promis să ofere un răspuns rapid la cererile Ucrainei, Georgiei și Moldovei de aderare la UE

15 mar. 2022,, 10:15   Politică
3203 0

Uniunea Europeană înțelege foarte bine importanța pentru poporul Ucrainei, dar și pentru popoarele Georgiei și Moldovei, de a deveni parte a Uniunii Europene, a declarat reprezentanta oficială a Comisiei Europene (CE), Ana Pisonero.

"Comisia își va îndeplini repede munca pentru a pregăti răspunsul (cu privire la cererile celor trei țări de a adera la UE)", a declarat purtătorul de cuvînt în cadrul unui briefing la Bruxelles.

Ea a continuat, răspunzînd la întrebări cu privire la perspectiva europeană a celor trei țări, că Comisia Europeană va reflecta cu privire la modul în care vor fi examinate aceste cereri, în special în ceea ce privește Ucraina, luînd în considerare toate circumstanțele dificile cu care se confruntă țara în prezent.

Potrivit ei, Bruxelles înțelege că principala prioritate acum este de a opri operațiunile militare din Ucraina, astfel încît ajutorul să poată fi livrat oamenilor din țară și celor care au fugit de aceste evenimente.

Pisonero s-a referit la declarația președintei CE, Ursula von der Leyen, la summitul UE de la Versailles săptămîna trecută că, după încetarea operațiunilor militare, Ucraina va trebui restaurată, iar acest lucru se va întîmpla cu sprijinul puternic al Uniunii Europene. Prin urmare, va fi necesar de examinat și modul în care va trebui făcut acest lucru, avînd în vedere circumstanțele excepționale.


Liderii țărilor UE la summitul lor de la Versailles au cerut Comisiei Europene să examineze cererile de aderare a Ucrainei, Georgiei și Moldovei și să le evalueze.

"Consiliul European a acționat rapid și a cerut Comisiei Europene să ofere o evaluare a cererii", se arată în partea din declarație dedicată Ucrainei. În plus, liderii țărilor UE au menționat că Consiliul European a solicitat Comisiei Europene să evalueze și cererile Moldovei și Georgiei.

Înainte de summitul de la Versailles, după cum s-a anunțat, liderii unor țări europene au avertizat că nu există un mecanism care să permită unei anumite țări să adere la UE după o schemă accelerată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?